Copiii de la centrul E.G.A.L. au primit daruri de la Iepuraș

Pentru copiii de la Centrul E.G.A.L. din Craiova, afterschool social susținut de Crucea Roșie Română,  a venit vacanța de primăvară, dar și îndrăgitul Iepuraș încărcat cu daruri de Paști. 

Centrul E.G.A.L. înseamnă Educație, Generozitate, Abilități și Libertate pentru copiii care au nevoie de șanse egale la o viață normală.

Centrele de zi susținute de Crucea Roșie Română le arată copiiilor nevoiași adevărata normalitate. În fiecare centru, 50 de beneficiari - copii, tineri și părinții acestora – sunt incluși într-un program integrat de dezvoltare, desfășurat cu sprijinul voluntarilor.

Centrele E.G.A.L. oferă sprijin copiilor care provin din famili defavorizate prin activități și servicii sociale, precum activităţi de educaţie non formală; activități interactive și de recreere –socializare; activități de dezvoltare și exersare a abilităților de comunicare eficientă; terapie ocupaţională; suport în pregătirea temelor școlare precum si pregătire suplimentară în vederea reducerii dificultăților de asimilare sau consiliere sociala pentru copii si parinti. Copiii servesc o masă caldă, iar cei care au domiciliul departe de Centru beneficiază de abonamente de transport.

Conform datelor statistice, în România:

• peste 200.000 de copii merg la culcare flămânzi;

• 52,2% dintre copiii din România trăiesc în risc de sărăcie și excluziune sociala;

• 29% dintre copiii români suferă de privațiuni materiale severe;

• sute de mii de copii trăiesc în fiecare zi cu senzația de foame continuă și își ignoră stomacul gol în timpul orelor de curs.

Dacă vrei să ajuți contactează Crucea Roșie

Sursa foto: Crucea Roșie Dolj 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Bilanțul unui an presărat cu provocări, dar și cu învățăminte pentru toți cei implicați în procesul educațional

ActiveGames4Change - Mediu de învățare prin sport pentru tinerii aflați în conflict cu legea

CELE MAI BUNE PRACTICI PRIVIND INFIINTAREA DE INTREPRINDERI SOCIALE IN REGIUNILE VEST, CENTRU SI NORD-VEST – PROIECTUL ARGUS