GRADINA URBANĂ SD. SUSTAINABLE SERVICE IN DS

Grădină Urbană, în Parcul Nicolae Romanescu. Un grup de tineri cu sindrom Down din diverse localități din județul Dolj (Craiova, Băilești și Călărași) înscriși în programul de învățare Sustainable Service în DS, împreună cu un grup de elevi din licee cu program sportiv, din Oltenia (Craiova, Drobeta Turnu Severin, Slatina și Târgu Jiu) participanți la programul ”Sportul – factorul motivațional pentru succes” care se desfășoară în cadrul Școlii de Vară ROSE, au amenajat o arie urbană verde.

Tinerii au plantat flori şi arbori, iar de la specialiştii de la RAADPFL Craiova, secţia Zone Verzi - Formaţie Parc şi Sere au învăţat mici secrete despre plante şi au descoperit importanţa implicării în transformarea fiecărui colţ al naturii într-un loc special, verde.

Prin proiectul Sustainable Service in DS, finanțat prin programul Erasmus+, acești tineri au învățat cum să se implice în atingerea obiectivelor de dezvoltare durabilă (ODD) prin proiecte de servicelearning (învățare orientată spre comunitate). 

                                              


Pentru a celebra cei 18 ani de parteneriat sustenabil dintre ALDO-CET Băilești și Universitatea din Craiova, Facultatea de Educație Fizică și Sport din Craiova oferă liceenilor Școlii de Vară posibilitatea de a interacționa cu tinerii cu sindrom Down din cadrul asociației. GRĂDINA URBANĂ SD reprezintă una dintre activitățile comune desfășurate de aceste entități, care pledează pentru incluziunea socială a tuturor cetățenilor, indiferent de condiția de sănătate, materială sau de altă natură cu potențial discriminator. 


                                                   



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Bilanțul unui an presărat cu provocări, dar și cu învățăminte pentru toți cei implicați în procesul educațional

ActiveGames4Change - Mediu de învățare prin sport pentru tinerii aflați în conflict cu legea

CELE MAI BUNE PRACTICI PRIVIND INFIINTAREA DE INTREPRINDERI SOCIALE IN REGIUNILE VEST, CENTRU SI NORD-VEST – PROIECTUL ARGUS