ANTER pregătește Ghidul Eco în Activitățile de Tineret

Asociația Națională de Sprijinire a Tineretului Ecologist din România a  organizat consultări privind elaborarea Ghidului procedurilor ecologice în activitățile de tineret. În cadrul activităților, 14 tineri vor realiza un material de bune practici destinat tuturor celor interesați de procesul inserării în activitățile de tineret a procedurilor destinate asigurării sustenabilității mediului.

„ Aducem laolalta tineri, structuri administrative si persoane interesate sa dezbatem si sa obtinem impreuna informatii utile, aplicate si aplicabile, astfel incat sa realizam un Ghid al procedurilor eco in activitatile de tineret. Acest ghid va reprezenta un instrument resursa pentru alinierea la prioritatile europene privind sustenabilitatea si protejarea mediului inconjurator. Materialul rezultat va fi transmis  ca resursa de bune practici institutiilor publice, structurilor de tineret, organizatii neguvernamentale.”, a declarat Georgiana Lontoș - pres. ANTER

La eveniment au participat reprezentanți ai structurilor organizaționale asociative, reprezentanți ai instituțiilor publice, precum și tineri din comunitate.Obiectivul general îl reprezintă facilitarea dialogului structurat între reprezentanții instituțiilor publice locale, mediul organizațional și tineri privind cooperarea în vederea aplicării unor măsuri de asigurare a sustenabilității mediului în activitățile de tineret.

În cadrul evenimentului s-a organizat o sesiune de introducere în contextul aderării comune la un plan eco al comunității şi o sesiune de lucru în ateliere cu privire la reducerea consumului de resurse în activitatea de tineret; alternative de green travel și reducerea deplasărilor neesențiale în activitatea de tineret; digitalizarea acțiunilor de management și organizare de proiecte, în munca de tineret; activități eco realizabile în munca de tineret – exemple de acțiuni ca bune practici.

Acțiunea face parte din proiectul “Eco Guide 4 Youth Activities”, finanțat prin Programul Erasmus+, proiecte de participare a tinerilor.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Bilanțul unui an presărat cu provocări, dar și cu învățăminte pentru toți cei implicați în procesul educațional

ActiveGames4Change - Mediu de învățare prin sport pentru tinerii aflați în conflict cu legea

CELE MAI BUNE PRACTICI PRIVIND INFIINTAREA DE INTREPRINDERI SOCIALE IN REGIUNILE VEST, CENTRU SI NORD-VEST – PROIECTUL ARGUS