Studenții craioveni, alături de refugiați

 


Studenţii Universităţii din Craiova s-au alăturat inițiativei proiectului #Toți4Ucraina – #All4Ukraine, o mișcare de exprimare a solidarității față de semenii ucraineni și sprijin pentru aceștia. Tinerii s-au organizat şi împreună cu voluntarii de la Centrul Pentru Dezvoltare Craiova au pus la dispoziţia cetăţenilor 5 puncte de colectare a produselor menite să-i ajute pe cei care au fugit din calea războiului.

Zeci de studenţi voluntari, bine organizaţi, preiau pachetele, le sortează şi stau de vorbă cu oamenii care vin să ajute.

Şi comunitatea academică a Universității din Craiova se solidarizează cu victimele conflictului și cu întreaga comunitate educațională și de cercetare a statului ucrainean, astfel instituţia se va înscrie pe platforma guvernamentală oferind posibilități de cazare și masă pentru 50 de refugiați ucraineni.

„Libertatea, demnitatea, integritatea sunt valori pe care este fundamentată umanitatea în tot ce are ea mai de preț. Atunci când oricare dintre aceste valori este lezată, apare un atac la modul de viață modern, deschis, european. Suntem alături de poporul ucrainean, de profesorii, studenții, elevii și părinții ucraineni”,  declarat prof. univ. dr. Cezar Spînu, rectorul Universității din Craiova.

Punctele de colectare sunt:

-Căminul studențesc 10

Strada Tehnicii, nr.4

Date de contact: Șerbanoiu Ionuț – 0783 150 860

-Căminul studențesc 3

Strada Libertății, nr. 19

Date de contact: Adelina Munteanu – 0784 572 243

-Căminul studențesc 6

Strada Petre Ispirescu, nr. 107 C, sediul COS

Date de contact: Adelina Godescu – 0720 845 278

-Căminul studențesc 7

Strada Petre Ispirescu, nr.107 C

Date de contact: Diego – 0727 106 543

-Casa de Cultură a Studenților

Strada Eugeniu Carada, nr.10

Program: Luni – Vineri, interval orar 10.00-18.00

 


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Bilanțul unui an presărat cu provocări, dar și cu învățăminte pentru toți cei implicați în procesul educațional

ActiveGames4Change - Mediu de învățare prin sport pentru tinerii aflați în conflict cu legea

CELE MAI BUNE PRACTICI PRIVIND INFIINTAREA DE INTREPRINDERI SOCIALE IN REGIUNILE VEST, CENTRU SI NORD-VEST – PROIECTUL ARGUS