Femeile diagnosticate cu cancer la sân în ultimii doi ani pot beneficia gratuit de psihoterapie

Cancerul are un impact emoțional devastator asupra persoanei diagnosticate. 75% dintre femeile diagnosticate cu cancer la sân vor înfrunta în primii 2 ani un nivel extrem de crescut de frică, anxietate, tristețe, demoralizare, probleme de somn, stimă de sine scăzută. Chiar și după încheierea tratamentului medical pentru femeile care au trecut prin lupta cu cancerul la sân este foarte greu să își reia viața.

Universitatea Babeș Bolyai a lansat “Oncovox” - prima platformă gratuită de sprijin emoțional prin psihoterapie pentru femeile diagnosticate cu cancer la sân în ultimii doi ani. Sub sloganul “Împreună vom trece peste emoțiile negative și barierile psihologice cu demnitate și putere. Lupta începe aici, cu Oncovox!",  femeile diagnosticate cu cancer la sân din România pot să beneficieze de ședințe de psihoterapie online, sub formă de text, audio și video.

Ce este Oncovox?

Oncovox este un program gratuit de psihoterapie online creat special pentru femeile diagnosticate cu cancer la sân.

“Cancerul are un impact emoțional devastator asupra persoanei diagnosticate. 75% dintre femeile diagnosticate cu cancer la sân vor înfrunta în primii 2 ani un nivel extrem de crescut de frică, anxietate, tristețe, demoralizare, probleme de somn, stimă de sine scăzută. Chiar și după încheierea tratamentului medical e atât de greu să te întorci la cum erai înainte, și e normal să îți simți afectate relațiile cu cei din jur, cu cei dragi. 

Cancerul s-a pus între tine și viața pe care o duceai înainte și pe care ți-o dorești în continuare. Chiar dacă fizic mergi spre bine, sau chiar ești deja bine, emoțional e normal să mai ai nevoie de timp și mai ales de ajutor. De aceea suntem noi aici. Acest program te va ajuta să îți gestionezi mai bine gândurile, emoțiile, trăirile dificile, să reinvestești în ceea ce e important pentru tine. Aici vei găsi înțelegere, sprijin, compasiune dar și abilitățile prin care tu poți redeveni tu, poate chiar mai puternică.”,se arata pe site-ul oncovox.ro

Beneficiari

Programul Oncovox este special construit pentru femeile diagnosticate cu cancer de sân în ultimii 2 ani. Acesta este gândit de specialiști pentru a susține perioada de final de tratament medical și de recuperare și este adaptat special pentru problemele emoționale și sociale specifice acestei perioade extrem de dificile.

Pentru a beneficia de psihoterapie online, trebuie să ai 18 ani împliniți, o adresă de mail, acces decent la internet și la un laptop/PC/tabletă și disponibilitatea de timp și emoțională să lucrezi cu tine, să investești în tine. 

Ce oferă Oncovox

Ședințele dintr-un cabinet de psihoterapie sunt aduse online, sub formă de text, audio si video, cu suportul unui psiholog.

De ce online?

Fiind disponibil online Oncovox poate fi accesat din orice oraș din țară, la orice oră. Pentru a primi suport și ajutor pentru gestionarea emotiilor beneficiarii nu trebuie să isi faca programare, să se deplasezi, să  consume timp și energie pe drumuri.

Despre psihoterapie

Terapia Acceptării și Angajamentului este o formă de terapie activă,  învață beneficiarii abilități pentru gestionarea mai eficienta a gândurilor și emoțiilor dificile.

Cum se desfășoară

Programul constă în 8 module, disponibile timp de 10 săptămâni, care se  parcurg asemeni unui curs online. E disponibil un modul/săptămână, care consta în acces la conținut text, audio, video, exerciții. Pe măsură ce beneficiarii încheie un modul, vor primi feedback din partea psihologului  și acces la următorul modul. 

Programul Oncovox este disponibil gratuit pentru că este în faza de testare în România. Acest program va fi validat printr-un studiu clinic comparativ, desfășurat de Departamentul de Psihologie din cadrul Universității Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca.

Femeile diagnosticate cu cancer la sân în ultimii doi ani și care vor să afle mai multe informații. să se inscrie în programul de susținere o pot face accesând: http://oncovox.ro/register

 Sursa text si foto: oncovox.ro

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Bilanțul unui an presărat cu provocări, dar și cu învățăminte pentru toți cei implicați în procesul educațional

ActiveGames4Change - Mediu de învățare prin sport pentru tinerii aflați în conflict cu legea

CELE MAI BUNE PRACTICI PRIVIND INFIINTAREA DE INTREPRINDERI SOCIALE IN REGIUNILE VEST, CENTRU SI NORD-VEST – PROIECTUL ARGUS