Educație pentru sănătate si dezinfectanți gratuiti pentru peste 5000 de elevi. O nouă campanie Crucea Roșie Dolj

 


Peste 5000 de elevi din învățământul primar și gimnazial beneficiează, în luna septembrie, de activități de educație pentru sănătate, desfășurate de voluntari ai Filialei de Cruce Roșie Dolj. Școlarii sunt informați despre regulile de igienă pe care trebuie să le respecte pentru a se proteja acasă și la școală împotriva infecției cu virusul Sars Cov 2 .

Voluntari ai Filialei de Cruce Roșie Dolj au distribuit elevilor de la mai multe școli din Craiova, Melinești și Malu Mare  dezinfectant pentru mâini, broșuri și pliante cu informații despre regulile de igienă. Acțiunile continuă pe tot parcursul lunii septembrie.

 


Educația pentru sănătate se încadrează în activitățile tradiționale ale Crucii Roșii Române. De-a lungul timpului, acțiunile Crucii Roșii Române au contribuit la prevenirea și combaterea unor epidemii și nu numai.

Programele de sănătate pe care le dezvoltă Crucea Roșie Română au în vedere promovarea unui mod de viață sănătos, creșterea nivelului de cunoștințe cu privire la prevenirea și combaterea bolilor transmisibile și netransmisibile, prevenirea și combaterea fumatului, a consumului de droguri, încurajarea donării de sânge, pregătirea pentru acordarea primului ajutor.



Programele de educație pentru sănătate se adresează diferitelor categorii de populație în funcție de tema abordată, iar acțiunile se desfășoară în parteneriat cu organizații guvernamentale și neguvernamentale.

 

 

Sursa foto: Crucea Roșie Dolj




Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Bilanțul unui an presărat cu provocări, dar și cu învățăminte pentru toți cei implicați în procesul educațional

ActiveGames4Change - Mediu de învățare prin sport pentru tinerii aflați în conflict cu legea

CELE MAI BUNE PRACTICI PRIVIND INFIINTAREA DE INTREPRINDERI SOCIALE IN REGIUNILE VEST, CENTRU SI NORD-VEST – PROIECTUL ARGUS