Festivalul Voluntariatului, la Craiova

Craiova găzduiește, joi, 12 august 2021, în Piața Frații Buzești, cea de a patra ediție a Festivalului Voluntariatului. Evenimentul este organizat de grupul voluntarilor proiectului “Help and support 4 social equality” implementat de ANTER și finanțat prin programul Corpul European de Solidaritate, alături de tinerii Centrului Voluntariat pentru Comunitate.


Scopul evenimentului este acela de a conecta tinerii cu stakeholderii locali, în speță instituții publice și ONG-uri de tineret, urmărind stimularea participării active a tinerilor la viața socio-culturală a comunității și promovarea solidarității sociale.

În cadrul acestui eveniment vor avea loc diferite activități precum:

- Stand-uri de prezentare a ONG-urilor locale;

- Ateliere destinate copiilor;

- Expoziții fotografice;

- Expoziții de obiecte hand made;

- Concerte ale unei trupe locale;

- Mini spectacole de dans ale unor cluburi locale;

- Surprise Shadow Theatre;

Proiectul “Help and support 4 social equality” este coordonat de către Asociația Națională de Sprijinire a Tineretului Ecologist din Romania – ANTER si este finantat  prin programul Erasmus+ / Corpul European de Solidaritate.

Activitățile se desfășoară pe o perioadă de 12 luni, timp în care 7 voluntari din Iordania, Turcia si Azerbaijan desfășoară activități pentru copii din medii defavorizate alături de Asociația Life is Better with friends precum și activități de tineret alături de Centrul de Tineret Craiova al DJST Dolj.

Activitățile destinate copiilor sunt esența proiectului, voluntarii dezvoltă atât ateliere de dezvoltare a unor competențe sociale ale acestor tineri precum și campanii de strângere de fonduri în sprijinul grupurilor defavorizate.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Bilanțul unui an presărat cu provocări, dar și cu învățăminte pentru toți cei implicați în procesul educațional

ActiveGames4Change - Mediu de învățare prin sport pentru tinerii aflați în conflict cu legea

CELE MAI BUNE PRACTICI PRIVIND INFIINTAREA DE INTREPRINDERI SOCIALE IN REGIUNILE VEST, CENTRU SI NORD-VEST – PROIECTUL ARGUS