Festivalul Național al Interpreților Cântecului Popular Românesc Maria Tănase – ediția XXVI

 


Festivalul Național al Interpreților Cântecului Popular Românesc Maria Tănase va fi organizat ca în fiecare an de Centrul județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Dolj, ediția din acest an având loc în perioada 06 – 10 septembrie 2021 la Teatrul Național Marin Sorescu – Craiova.

Concursul este deschis artiștilor amatori, soliști vocali și instrumentiști, din țară și străinătate, interpreți ai cântecului popular românesc, cu vârste între 16 și 35 de ani. Concurenții care au câștigat Marele Premiu sau Trofeul Festivalului nu mai au voie sa participe în concurs, câștigatorii altor premii pot concura cu condiția să nu fi participat la mai mult de două ediții.

Concurentii vor interpreta două piese muzicale, cu și fără acompaniament. La cererea juriului, pentru o mai buna evaluare, concurenții trebuie să aibă pregătite încă cinci piese din repertoriul unor interpreți consacrati din zona folclorică a concurentului. Fiecare concurent va avea un timp maxim de 10 minute pentru cele doua piese muzicale inițiale.

Se vor acorda următoarele premii:

· Marele Premiu – Maria Tănase – 2000 Euro

· Premiul I (solist vocal respectiv solist instrumentist) – 1000 Euro

· Premiul II (solist vocal respectiv solist instrumentist) – 750 Euro

· Premiul III (solist vocal respectiv solist instrumentist) – 500 Euro

· Patru premii speciale a 250 Euro fiecare

· Premium de popularitate, nominalizat de public, 250 Euro

Laureaţi ai festivalului  vor urca în seara de gală pe scena Teatrului Național Marin Sorescu, zilele de 8 şi 9 septembrie fiind rezervate concurenţilor. Spectacolele vor începe la ora 19.00.

Biletele se pot procura de la Agenţia Teatrului Național Marin Sorescu, începând de astăzi, 23 august. Preţul biletelor porneşte de la 20 de lei.



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Bilanțul unui an presărat cu provocări, dar și cu învățăminte pentru toți cei implicați în procesul educațional

ActiveGames4Change - Mediu de învățare prin sport pentru tinerii aflați în conflict cu legea

CELE MAI BUNE PRACTICI PRIVIND INFIINTAREA DE INTREPRINDERI SOCIALE IN REGIUNILE VEST, CENTRU SI NORD-VEST – PROIECTUL ARGUS