Celebrarea diversității. Jocurile paralimpice de la Tokyo au început!

 


Sportivi din întreaga lume au vibrat la unison sub semnul speranței, unirii și diversității în cadrul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Paralimpice Tokyo 2020. Intitulată „Avem aripi”, ceremonia a întâmpinat sportivi din peste 160 de țări. România este reprezentată de o delegaţie compusă din 7 sportivi.

Jocurile Paralimpice de la Tokyo 2020 se vor desfăşoară în perioada 24 august – 5 septembrie 2021.

JOCURILE PARALIMPICE DE LA TOKYO AU ÎNCEPUT! SPECTACOL  de deschidere a fost unul grandios.

Sportivi din 162 de țări au defilat pe stadion. Steagul Afganistanului a fost fluturat de un voluntar, oferind un moment cu adevărat emoționant. Țara asiatică nu are reprezentant la Tokyo, dar CIO a decis ca steagul să fie prezent în memoria sportivilor care ar fi putut participa la Jocurile Paralimpice, dar nu au putut-o face din cauza situației delicate pe care o traversează patria lor din punct de vedere politic.

Împăratul Naruhito al Japoniei, președintele Comitetului Paralimpic Internațional, Andrew Parsons, și președintele Comitetului Internațional Olimpic, Thomas Bach, au fost cele mai importante oficialități prezente la festivitatea de deschidere.

ROMÂNIA ARE 7 SPORTIVI LA JOCURILE PARALIMPICE DE LA TOKYO

Tabita Vulturar (atletism) și Alexandru Bologa (judo) au fost purtătorii de drapel pentru delegația României, care este compusă din 7 sportivi. Alături de cei doi, România va fi reprezentată la competiția din Japonia de Eduard Novak și Eduard Moescu (ciclism), Octavian Vasile Tucaliuc (atletism), Eugen Pătru (tir cu arcul) și Bobi Simion (tenis de masă).

Primele probe în care vor participa sportivii români vor avea loc pe 26 august, atunci când vor intra în competiție Eduard Novak, Eduard Moescu și Bobi Simion.

Eduard Novak - C4 -5 1000m contratimp - Pista

Eduard Moescu - C2 - urmărire 3km contratimp - Pista

Bobi Simion - Class 6 – Grup

Despre Jocurile Paralimpice

Jocurile Paralimpice sunt competiţii sportive pentru persoanele cu dizabilităţi şi au început să fie organizate din 1992 în mod regulat, desfăşurându-se la trei săptămâni distanţă după Jocurile Olimpice de vară, în acelaşi loc ca şi acestea.

Foto by: gettyimages


 

 

 

 

 

 

 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Bilanțul unui an presărat cu provocări, dar și cu învățăminte pentru toți cei implicați în procesul educațional

CELE MAI BUNE PRACTICI PRIVIND INFIINTAREA DE INTREPRINDERI SOCIALE IN REGIUNILE VEST, CENTRU SI NORD-VEST – PROIECTUL ARGUS

GRĂDINA URBANĂ SD - Parcul Nicolae Romanesu