INIMĂ ȘI ALTE PREPARATE DIN CARNE, desemnat cel mai bun spectacol la Gala Premiilor UNITER 2021
Spectacolul „Inimă și alte preparate din carne” de Dan Coman, în regia lui Radu Afrim a fost recompensat cu Premiul pentru cel mai bun spectacol în cadrul Galei Premiilor UNITER 2021, desfășurată luni seară la Sala Mare a Teatrului Național „I.L.Caragiale” din București. În cadrul aceluiași eveniment, actrița Costinela Ungureanu a fost nominalizată la Premiul pentru cea mai bună actriță în rol secundar pentru interpretarea rolului Alexandra din spectacolul „Inimă și alte preparate din carne” .
„Teatrul POESIS”, program al Teatrului Național „Marin Sorescu” Craiova și al Teatrului Nottara din București, a primit Premiul special al Galei UNITER 2021. Premiul i-a fost înmânat actorului Emil Boroghină, fondatorul Teatrului POESIS, Societar de Onoare al Naționalului craiovean.
Spectacolul „Inimă și alte preparate din carne” poate fi văzut la Craiova, pe 20 și 21 august 2021, la sala „Amza Pellea” și la Chișinău, în data de 16 Septembrie 2021, în cadrul Reuniunii Teatrelor Naționale Românești, eveniment organizat de Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Chișinău.
Radu Afrim este, pentru actorii craioveni de azi, ceea ce Silviu Purcărete a fost pentru generația de acum două decenii. Deja îi cunoaște, scrie pentru ei, îi pune în posturi adecvate unui potențial identificat și construiește pe un specific local, așa cum îl descoperă cu fiecare descindere dincoace de munți. Și Purcărete folosea mult trupurile, cel mai adesea în orchestrații de amploare, în care individul e mai degrabă o piesă într-un mecanism. Afrim se duce spre diversitate, spre detaliul unei diferențe prin care se construiește o paletă largă de reacții.
Marius Dobrin, Revista “SpectActor”, Craiova
Scenografia spectacolului „Inimă și alte preparate din carne” este semnată de Irina Moscu, sound design-ul aparține lui Mihai Dobre, iar mişcarea scenică este creația Flaviei Giurgiu.
Radu Afrim a regizat în acest an la Craiova episodul cu numărul 100 al proiectului Hektomeron, la care a lucrat alături de actorul Marius Manole, iar în repertoriul Naționalului craiovean îi poarta semnătura spectacolele „Dacă am gândi cu voce tare” de Adnan Lugonić și „Casa cu suricate” de David Drábek.
Distribuția spectacolului este alcătuită din: Alex Calangiu, Ștefan Cepoi, Ramona Drăgulescu, Flavia Giurgiu, Romanița Ionescu, Geni Macsim, Ioana Florentina Manciu, Cătălin Mihai Miculeasa, Claudiu Mihail, Raluca Păun, Vlad Udrescu, Costinela Ungureanu, Petronela Zurba, Irina Danciu, Corina Oprea, Mihai Alexandru Purcaru, Minela Popa,Sorin Gruia, Florin Chirea.
Radu Afrim este unul dintre cei mai importanţi regizori români. A câștigat de trei ori Premiul UNITER pentru regie, Premiul Academiei Române (pe anul 2017) și este considerat un creator rebel și reformator, autor al unui demers performativ țesut din atmosferă și personaje, îmbunătățit, cum spune artistul însuși, cu un „supliment de realitate”. În anul 2008 i s-a decernat Premiul Coup de Coeur de la Presse la Festivalul de la Avignon Off, pentru spectacolul „Mansarde à Paris/ Les détours Cioran” montat în Luxemburg.
Irina Moscu este scenograf și arhitect, creator de decoruri pentru spectacole prezentate atât în zona independentă cât și în cele mai importante teatre din țară. Irina a câştigat numeroase premii şi nominalizări, inclusiv Premiul Ordinului Arhitecţilor pentru cea mai bună scenografie în Anuala de Arhitectură Bucureşti. De asemenea, are două nominalizări la Premiul UNITER pentru cea mai bună scenografie, la ambele proiecte lucrând cu regizorul Radu Afrim: „Pasărea retro se loveşte de bloc şi cade pe asfaltul fierbinte” de Radu Afrim și „Casa cu suricate” de David Drábek.
Dan Coman, născut în 1975 la Gersa, Bistrița-Năsăud, a publicat de-a lungul timpului patru cărți de poezie și patru romane, cel mai recent fiind „aceste lucruri care nu se vor schimba niciodată” (Polirom, 2019). A primit Premiul Uniunii Scriitorilor din România pentru debut (2004), Premiul Radio România Cultural (2010, 2018), Premiul Observator Cultural (2018), Premiul Cartea de poezie a anului 2017 în cadrul Galei tinerilor scriitori (2018). Locuiește la Bistrița, unde organizează Festivalul Internațional de Poezie și Muzică Poezia e la Bistrița. Textele sale sunt incluse în antologii din România, Suedia, Franţa, SUA, Serbia, Ungaria, Slovenia, Canada.
INIMĂ ȘI ALTE PREPARATE DIN CARNE
Text: Dan Coman
Regie, video și univers sonor: Radu Afrim
Scenografie: Irina Moscu
Sound design: Mihai Dobre
Mişcare scenică: Flavia Giurgiu
Asistent regie: Claudia Gorun
Cu: Alex Calangiu, Ștefan Cepoi, Ramona Drăgulescu, Flavia Giurgiu, Romanița Ionescu, Geni Macsim, Ioana Florentina Manciu, Cătălin Mihai Miculeasa, Claudiu Mihail, Raluca Păun, Vlad Udrescu, Costinela Ungureanu, Petronela Zurba, Irina Danciu, Corina Oprea, Mihai Alexandru Purcaru, Minela Popa, Sorin Gruia, Florin Chirea.
Trailer spectacol: https://www.youtube.com/watch?v=kEYGR2Nsg8s
Următoarele reprezentații vor avea loc pe 20 și 21 august 2021, de la ora 19:00.
*Spectacolul este recomandat publicului cu vârsta de peste 16 ani.
Prețurile biletelor sunt 45, 35, 25 lei (15 lei redus pentru elevi/studenți/seniori) la Agenția teatrală, și 44, 34, 24 lei pe platforma online: https://ebilet.tncms.ro/ebilet.
Comentarii
Trimiteți un comentariu