Experiente unice de mobilitate cu bani europeni

 

Esti pasionat de calatorii, vrei sa cunosti in detaliu cultura altor state? Afla cum iti ti poti indeplini visul.

 

Sunt 5 ani de cand Alexandra Popa a cunoscut Franta si poporul francez printr-un program de mobilitate europeana. A fost experienta vietii, marturiseste tanara craioveanca. S-a intors in tara, iar astazi lucreaza pentru ca si alti tineri romani sa se poata bucura de oportunitățile de mobilitate puse la dispoziție de Uniunea Europeana.

 



 

Tinerii care isi doresc experiente inedite peste granitele tarii  pot discuta direct cu persoane care au beneficiat de experiente de mobilitate. Ce costuri presupune accesarea unui program de mobilitate? Cine poate participa? In ce tari se poate merge? Cum a afectat pandemia Covid-19 programele de mobilitate europeana?

Sunt doar cateva dintre intrebarile la care se va raspunde in cadrul workshopului organizat in luna mai 2021 de catre Asociatia Building Hopes, al carui membru este si  Alexandra.

Asociatia craioveana lanseaza o punte de legătură între persoanele aflate  în căutare de proiecte de mobilitate în afara țării și persoane care le pot facilita acest proces sau le pot oferi o viziune asupra experienței.

Participanții la workshop vor aveao ocazia să intre în contact direct cu tineri care au beneficiat de experiente de mobilitate și cărora le pot adresa întrebări în funcție de curiozitățile lor.

 În cadrul workshopurilor organizate de catre Asociatia Building Hopes  vor fi invitati  reprezentanti Eurodesk, o platformă de mobilitate dedicată tinerilor, precum si tineri care au beneficat de  mobilitati in tari precum Norvegia, Spania sau Franta.

  

Programele de mobilitate îi ajută pe tineri să îşi dezvolte competenţe şi să îşi crească şansele de angajare, oferindu-le oportunitatea de a participa în proiecte europene de învăţare. Le oferă ocazia de a descoperi noi culturi şi de a simţi că aparţin Europei.

 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Bilanțul unui an presărat cu provocări, dar și cu învățăminte pentru toți cei implicați în procesul educațional

ActiveGames4Change - Mediu de învățare prin sport pentru tinerii aflați în conflict cu legea

CELE MAI BUNE PRACTICI PRIVIND INFIINTAREA DE INTREPRINDERI SOCIALE IN REGIUNILE VEST, CENTRU SI NORD-VEST – PROIECTUL ARGUS