CEO-ul Tesla dezvăluie că are sindromul Asperger, o formă medie de autism


      

Miliardarul Elon Musk a făcut public faptul că suferă de sindromul Asperger in cadrul talk-show-ului Saturday Night Live.

„Fac istorie sunt prima persoană cu Asperger care moderează Saturday Night Live… sau, cel puțin, prima care recunoaște”, a spus el în deschiderea emisiunii.

Musk a vorbit și despre postările controversate pe care le face pe Twitter: „Știu că uneori spun sau postez lucruri ciudate, dar așa funcționează creierul meu.”

Potrivit The Guardian,  Elon Musk a glumit pe seama reputaţiei lui de geniu, antreprenor şi partizan al cripto-monedelor.

“Vreau doar să spun că am reinventat mașinile electrice și trimit oameni pe Marte, cu ajutorul rachetelor. Credeați că puteam fi un tip normal?”, glumește el.

Elon Musk, fondator, printre altele, al companiilor SpaceX și Tesla, ocupă în prezent locul al treilea în topul celor mai bogați oameni ai lumii, cu 165,7 miliarde de dolari.

Ce este Asperger?

Oamenii care suferă de acest sindrom au tendința de a se dedica obsesiv rezolvării unei sarcini complexe și au dificultăți în a dezvolta relații cu cei din jur. Denumirea vine de la medicul german Hans Asperger, care a documentat prima dată afecțiunea, în 1944.


Este o formă medie de autism care poate interfera puternic cu capacitatea de dezvoltare intelectuală și socială a individului.

Albert Einstein,  Charles Darwin, Nikola Tesla, Isaac Newton, Steven Spielberg,  Woody Allen, Keanu Reeves, Lionel Messi sau compozitorii  Ludwig Van Beethoven, Wolfgang Amadeus Mozart sunt doar cateva dintre peronalitatile marcante cu Sindrom Asperger


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Bilanțul unui an presărat cu provocări, dar și cu învățăminte pentru toți cei implicați în procesul educațional

ActiveGames4Change - Mediu de învățare prin sport pentru tinerii aflați în conflict cu legea

CELE MAI BUNE PRACTICI PRIVIND INFIINTAREA DE INTREPRINDERI SOCIALE IN REGIUNILE VEST, CENTRU SI NORD-VEST – PROIECTUL ARGUS